Računalniška tomografija ali CT slikanje

Za CT preiskavo vašega ljubljenčka izpolnite spletno napotnico.

CT preiskava
Vet knjižnica > Psi
Zdravljenje z bioresonanco
Zdravljenje z bioresonanco
Bioresonanca je naravna in ne-invazivna metoda odkrivanja vzrokov in pomoč pri samoozdravitvi telesa. Je oblika komplementarnega (dopolnilnega) zdravljenja, katerega namen je vzpostavitev harmoničnega stanja v telesu, s čimer se vzpostavi telesu lastna regulacija in proces samozdravljenja se lahko začne.
Brejost in kotitev pri psici
Brejost in kotitev pri psici
Po uspešni (želeni ali nezaželeni) paritvi psice lahko brejost najzanesljivejše potrdimo z ultrazvokom od 21.-30. dan po paritvi.
Načrtovanje paritve in spolni ciklus psice
Načrtovanje paritve in spolni ciklus psice
Najpogostejši vzrok neuspešnih paritev pri psicah je parjenje ob nepravem času. Spolni ciklus psice je nekoliko poseben, zato je razumevanje in poznavanje različnih faz ciklusa (proestrus, estrus, diestrus in anestrus) nujno za uspešno vzrejo.
Prebavne motnje pri psih in mačkah - vnetna črevesna bolezen (IBD)
Prebavne motnje pri psih in mačkah - vnetna ...
Ena pogostejših težav, ki jih lastniki opažajo pri psih in mačkah, so prebavne težave, ki se kažejo kot bruhanje ali tekoče blato, večkrat tudi oboje hkrati. Če težave po izključitvi tujka ter dieti z manj mastnim mesom in rižem, odpravljanjem notranjih zajedavcev in prvih zdravljenjih ne minejo, pomislimo na vnetno črevesno bolezen (IBD).
Nalezljiv kužni kašelj psov
Nalezljiv kužni kašelj psov
Letošnja jesen je za veliko psov v znamenju kašljanja – zelo nalezljive kužne bolezni zgornjih dihal, ki jo imenujemo tudi kužni kašelj psov in je ena najpogostejših kužnih bolezni pri psih.
Parodontalna bolezen pri psih
Parodontalna bolezen pri psih
Parodontalna bolezen je vnetnega značaja. Prizadane obzobna tkiva in je posledica slabe ustne higiene naših ljubljenčkov. Najprej se na zobeh nabirajo mehke obloge, ki z meseci prehajajo v zobni kamen, ki povzroča odstopanja dlesni, nastanek žepov in posledično nabiranje bakterij v njih.
Dietna prehrana psov in mačk
Dietna prehrana psov in mačk
Dietna hrana za pse in mačke je posebej prilagojena prehrana, ki je dopolnilna, v določenih stanjih pa tudi bistvena terapija za različna bolezenska stanja. Ob upoštevanju veterinarskih nasvetov za prehrano bolnih živali se njihovo zdravje lahko zelo izboljša.
Toplotni udar
Toplotni udar
Psi doživijo toplotni udar večinoma po krivdi lastnikov, ki jih pustijo v razbeljenem avtomobilu, privežejo na sonce ali jim ne zagotovijo dovolj sence. Pregrejejo se lahko tudi zaradi pretirane aktivnosti (metanje žogice, tek) v zelo vročem delu dneva. V primeru hujšega toplotnega udara, moramo psa čim prej odpeljati do veterinarja.
Zastrupitev z rodenticidi - strupi za glodavce
Zastrupitev z rodenticidi - strupi za glodavce
Zelo pogosto se veterinarji srečujemo z zastrupitvami psov s strupi za glodavce. Zastrupitve z rodenticidi se lahko uspešno pozdravijo, èe je žival pravoèasno pregledana in primerno oskrbljena po zaužitju strupa. K veterinarju vedno , če je le možno, prinesite embalažo strupa, ki ga je pes pojedel.
Prihod pasjega mladiča v novi dom
Prihod pasjega mladiča v novi dom
Pred nakupom oziroma posvojitvijo pasjega mladiča je, poleg informacij o vseh potrebščinah in pripomočkih, dobro vedeti tudi katere dokumente potrebujemo, da bomo psička lahko brez težav vpisali v Centralni register psov.
O zobeh
O zobeh
Tako kot pri ljudeh je tudi pri psih in mačkah pomembna ustna higiena. Če le to zanemarjamo, so naši ljubljenčki pogosteje izpostavljeni obolenjem v ustni votlini. Tudi pri njih je pomembno redno čiščenje zob.
Demodikoza
Demodikoza
Pršica z imenom Demodeks (Demodex canis) je za večino psov povsem normalen prebivalec njihove kože. Pri nekaterih psih, predvsem mladičih ali starejših in tistih, ki imajo določeno genetsko predispozicijo, se pršica prekomerno namnoži in povzroča blaga ali resnejša obolenja kože. Težave se kažejo z nastankom brezdlačnih mest po telesu.
Sterilizacija psice
Sterilizacija psice
Za sterilizacijo mlajših psičk se odločamo, kadar se želimo izogniti neželenim brejostim in gonitvam, pri starejših preprečujemo gnojno vnetje maternice in ostale hormonske motnje, ki se lahko pojavijo pri nesteriliziranih psicah.