IRINA LONČARdr.vet.med.

Rojena sem na Hrvaškem, v Zagrebu. V najstniških letih sem se z družino preselila v Kalifornijo, kjer sem končala srednjo šolo. Svojo prvo fakulteto sem zaključila na univerzi Columbia v New Yorku, smer Nevrobiologija in vedenje (Neuroscience and Behaviour). Študij veterine sem nadaljevala v Londonu, na Royal Veterinary College, kjer sem pridobila tudi naziv dr. veterinarske medicine, MRCVS.

Po zaključku študija in delu v veterinarski kliniki blizu Londona sem nadaljevala svoje izobraževanje s pridobitvijo certifikata za veterinarsko akupunkturo in tako postala članica Britanske zveze veterinarskih akupunkturistov (Association of British Veterinary Acupuncturists). Po svoji vrnitvi v domače kraje sem se nadalje izobraževala pod mentorstvom priznane hrvaške akupunkturistke za živali, Dr. Alme Marukić Čalić.

Že od nekdaj sta me navduševali znanost in medicina, zato sem si že od malih nog prizadevala biti v takšnem okolju. Pri svojem profesionalnem in študijskem razvoju sem imela priložnost delati z raziskovalci in kirurgi, ki so pri svojem delu uporabljali najmodernejšo medicinske tehniko in opremo, kar mi je omogočilo, da se spoznam z neverjetnimi znanstvenimi napredki veterinarske medicine in se jih tako naučila ceniti.

IRINA LONČAR
Moji sodelavci